
Η φέτα, ο «λευκός χρυσός» της Ελλάδας, ένα τυρί ταυτισμένο με την κτηνοτροφία στην Ήπειρο, αντιμετωπίζει σειρά προβλημάτων. Η χαμηλή τιμή στο γάλα, οι αθρόες εισαγωγές και οι ελληνοποιήσεις, η απουσία διεπαγγελματικής οργάνωσης του κλάδου και η έλλειψη προστασίας στις εμπορικές συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Καναδά και τη Νότια Αφρική είναι τα σημαντικότερα, όπως αναδείχθηκαν κατά την διάρκεια ημερίδας που διοργάνωσε ο ΕΛΓΟ- Δήμητρα. Επισημαίνεται ότι η φέτα αποτελεί το κορυφαίο εξαγώγιμο ελληνικό τυρί και κατατάσσεται στην πέμπτη θέση της λίστας των 200 τυροκομικών προϊόντων ΠΟΠ της ΕΕ σε ό,τι αφορά τον όγκο παραγωγής.
Προμετωπίδα» των ελληνικών αγροτικών προϊόντων χαρακτήρισε τη φέτα η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,