Επαγγελματικός Οδηγός Ιωαννίνων

Το Blog του Επαγγελματικού Οδηγού Ιωαννίνων

  • Αρχική
    Αρχική Εδω θα βρείτε όλες τις αναρτήσεις.
  • Ετικέτες
    Ετικέτες Προβολή λίστας ετικετών που έχουν χρησιμοποιηθεί στο blog.

Σχολές canyoning και αναρρίχησης βράχου

Σχολή canyoning (κατάβαση φαραγγιών) από τις 29 Ιουνίου έως και την 1η Ιουλίου και Σχολή αρχαρίων αναρρίχησης βράχου το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου διοργανώνει o Ορειβατικός Σύλλογος Ιωαννίνων.

Η Σχολή canyoning είναι σε επίπεδο 1 (ενότητα μύησης) και εκπαιδευτής θα είναι ο Γεώργιος Ανδρέου. Το κόστος του τριήμερου εκπαιδευτικού προγράμματος ανέρχεται σε...

120 ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της ασφάλισης. Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων έξι άτομα και μέγιστος δώδεκα. Το επιπλέον κόστος της ενοικίασης του ατομικού εξοπλισμού, αξίας 40 ευρώ, είναι χορηγία του Ελληνικού Συλλόγου Εξερεύνησης Φαραγγιών).
Οι εκπαιδευόμενοι πρέπει να έχουν μαζί τους αντιολισθητικά παπούτσια για το φαράγγι, που θα αγκαλιάσουν τον αστράγαλο, φακό κεφαλής με εφεδρικές μπαταρίες, πεζοπορικό παντελόνι, μπλουζάκι και αντιανεμικό τζάκετ για την εκπαίδευση στο πεδίο, μαγιό, πετσέτα και σακούλες σκουπιδιών για τα βρεγμένα, καθώς και ένα λίτρο νερό με snacks.
Η σχολή θα περιλαμβάνει προφορικές εξετάσεις σε θεωρητικά μαθήματα, αξιολόγηση, συζήτηση εφ’ όλης της ύλης, απονομή βεβαιώσεων και ενημέρωση για το επόμενο επίπεδο της Σχολής.
Η Σχολή αρχαρίων αναρρίχησης βράχου εναρμονίζεται με τον νέο κανονισμό εκπαίδευσης και οι επιτυχόντες θα λάβουν βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης, αναγνωρισμένη από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας Αναρρίχησης.
Βασικός στόχος είναι η εκπαίδευση των συμμετεχόντων στις βασικές αναρριχητικές τεχνικές και τεχνικές ασφάλισης, ώστε να μπορούν να αναρριχηθούν αυτόνομα, με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, σε οργανωμένα αναρριχητικά πεδία βράχου μίας σχοινιάς.
Η εκπαίδευση θα διαρκέσει τουλάχιστον εννέα ημέρες, από τις οποίες τουλάχιστον οι οκτώ ολοήμερες εκπαιδεύσεις σε οργανωμένα αναρριχητικά πεδία βράχου, στο Νησί, τους Λιγγιάδες, το Ζάλογγο, την Πέτρα Ζαγορίου, τα Μετέωρα και τον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, και η μία σε κλειστή πίστα αναρρίχησης και σε αίθουσα, από τον εκπαιδευτή αναρρίχησης -οδηγό βουνού Ηρακλή Μωυσίδη και τον βοηθό εκπαιδευτή αναρρίχησης Χρήστο Αυγήτα.
Στους αποφοίτους θα χορηγηθεί βεβαίωση επιτυχούς παρακολούθησης από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας-Αναρρίχησης, που τους δίνει το δικαίωμα συνέχισης της εκπαίδευσης στη Σχολή αναρρίχησης βράχου μέσου επιπέδου.
Το κόστος της σχολής ανέρχεται στα 250 ευρώ το άτομο και περιλαμβάνει τα δίδακτρα των εκπαιδευτών, το κόστος ασφάλισης των συμμετεχόντων και των εκπαιδευτών, σημειώσεις αναρρίχησης βράχου, τον δανεισμό του εξειδικευμένου εξοπλισμού. Για τα ήδη μέλη του συλλόγου γίνεται ανανέωση συνδρομής, ενώ για τα μη μέλη την εγγραφή τους στον Ε.Ο.Σ. Ιωαννίνων. Τα έξοδα μετακινήσεων επιβαρύνουν τους εκπαιδευομένους.
Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες για τον απαραίτητο εξοπλισμό στο γραφείο του Ορειβατικού Συλλόγου Ιωαννίνων (Σμύρνης 15), καθημερινά, από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, και στο τηλέφωνο 2651022138. Επιπλέον, για τη Σχολή αναρρίχησης στον εκπαιδευτή Ηρακλή Μωυσίδη, στο τηλέφωνο 6948529201 και στο e-mail [email protected].

Στη Σαμοθράκη εξορμούν οι Ορειβατικοί της Ηπείρου
Κοινή εξόρμηση στη Σαμοθράκη οργανώνουν οι Ορειβατικοί Σύλλογοι Ιωαννίνων, Ηγουμενίτσας, Άρτας και Πρέβεζας.
Η αναχώρηση θα γίνει την Παρασκευή 25 Μαΐου και το πρόγραμμα της διήμερης παραμονής το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Μαΐου περιλαμβάνει τρεις πορείες. Μία δίωρη στη διαδρομή Θέρμα-Γριά Βάθρα-Αρχαιολογικός χώρος Παλαιόπολης και επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο, μία ανάβαση διάρκειας δέκα ωρών από τα Θέρμα στην κορυφή Σάος ή Φεγγάρι 1.626 μ. και μία εξάωρη από το φαράγγι του «Φονιά» μέχρι την τοποθεσία Κλείδωση, με οροαιρετικό μπάνιο στις «Βάθρες». Με την επιστροφή των ορειβατών από το φαράγγι θα ακολουθήσει επίσκεψη στη Χώρα και περιήγηση στον παραδοσιακό οικισμό. Το βράδυ της Κυριακής θα ακολουθήσει φαγητό και γλέντι σε ταβέρνα στην τοποθεσία Προφήτης Ηλίας .
Η διαμονή θα γίνει σε ξενώνες και σε σκηνές σε ιδιωτικό οικοπεδικό χώρο συνορειβάτη, όπου θα υπάρχει νερό και τουαλέτα (δεν είναι οργανωμένο camping). Όσοι επιθυμούν να μείνουν σε ξενώνες, θα πρέπει να δηλώσουν εγκαίρως τα στοιχεία τους στους αρχηγούς.
Δηλώσεις συμμετοχής και προκαταβολή 50 ευρώ στον αρχηγό της εξόρμησης μέχρι τις 15 Απριλίου. Το συνολικό κόστος της εξόρμησης, για όσους κοιμηθούν σε ξενώνα, υπολογίζεται περίπου στα 130 ευρώ και θα εξαρτηθεί από το κατάλυμα που θα διαλέξουν. Το κόστος μετακίνησης θα ανέλθει περίπου στα 70 ευρώ.Κατά την εγγραφή θα χρειαστεί ο αριθμός ταυτότητος ή διαβατηρίου. Αρχηγός της πορείας είναι ο Σταύρου Σωτήριος
Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στο τηλέφωνο 2651022138 και στο γραφείο του συλλόγου (Σμύρνης 15) καθημερινά, από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

Πηγή:www.agon.gr

 Μεταφορική Χαμπέζης - Μεταφορές - Μετακομίσεις σε όλη την Ελλάδα