Επαγγελματικός Οδηγός Ιωαννίνων

Το Blog του Επαγγελματικού Οδηγού Ιωαννίνων

  • Αρχική
    Αρχική Εδω θα βρείτε όλες τις αναρτήσεις.
  • Ετικέτες
    Ετικέτες Προβολή λίστας ετικετών που έχουν χρησιμοποιηθεί στο blog.

Ξεκίνησε η διαδικασία… 400 εκατομμύρια για αναλογικά διόδια!

Στη δέσμευση πίστωσης 400 εκατομμυρίων ευρώ προχώρησε το Υπουργείο Υποδομών προκειμένου να προκηρύξει τον διαγωνισμό για την τοποθέτηση και λειτουργία αναλογικών διοδίων στους μεγάλους οδικούς άξονες της χώρας. Ο διαγωνισμός αναμένεται στις 20 Φεβρουαρίου ωστόσο είναι άγνωστη η τύχη του εγχειρήματος στους άξονες που κατασκευάστηκαν με συμβάσεις παραχώρησης, όπως η Ιόνια Οδός.

Η απόφαση του υπουργού κάνει λόγο για εφαρμογή αναλογικών διοδίων στο σύνολο των αυτοκινητοδρόμων. Ωστόσο,

οι παραχωρησιούχοι παραμένουν επιφυλακτικοί, ρίχνοντας το μπαλάκι στις τράπεζες. Μέχρι σήμερα, συζητήσεις μαζί τους δεν έχουν γίνει και αυτό γιατί δεν είχε εξειδικευτεί ο τρόπος λειτουργίας του συστήματος.

Στην απόφαση του κ. Σπίρτζη προβλέπεται μεταξύ άλλων, η υποχρέωση των Παραχωρησιούχων για την υποβολή μελέτης με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη του συστήματος ηλεκτρονικών διοδίων που έχει εγκατασταθεί σε κάθε έργο.

Όπως σημειώνεται «η μελέτη αυτή θα λαμβάνει υπόψη την χρηματοοικονομική ισορροπία του έργου και την ανάγκη μη δυσμενούς μεταβολής των αποτελεσμάτων του Χρηματοοικονομικού Μοντέλου και των βασικών δεικτών των δανείων και της Δεσμευτικής Επένδυσης κατά την Ημερομηνία Ισχύος Τροποποίησης της Σύμβασης Παραχώρησης, θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων και την τεχνοοικονομική μελέτη περαιτέρω βελτίωσης της ηλεκτρονικής αναλογικής χρέωσης διοδίων τελών».

Η δημοπράτηση του έργου, με βάση την προκήρυξη που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων,  προβλέπεται να γίνει σε δύο στάδια.

Στο πρώτο θα υπάρχει προεπιλογή πέντε υποψηφίων οι οποίοι θα κληθούν στην συνέχεια (β΄ στάδιο) να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές.

Προϋπόθεση είναι να έχουν κατασκευάσει δορυφορικά διόδια σε αυτοκινητόδρομο ελάχιστου μήκους 100 χλμ. την τελευταία πενταετία ή σύστημα οπτικής ανάγνωσης πινακίδων σε αυτοκινητόδρομο ελάχιστου μήκους 40 χλμ. και με ελάχιστες ημερήσιες διελεύσεις 6.000 που είναι ανάμεσα στα βασικά κριτήρια του διαγωνισμού.

Πηγή:epiruspost.gr

 Μεταφορική Χαμπέζης - Μεταφορές - Μετακομίσεις σε όλη την Ελλάδα