Επαγγελματικός Οδηγός Ιωαννίνων

Το Blog του Επαγγελματικού Οδηγού Ιωαννίνων

  • Αρχική
    Αρχική Εδω θα βρείτε όλες τις αναρτήσεις.
  • Ετικέτες
    Ετικέτες Προβολή λίστας ετικετών που έχουν χρησιμοποιηθεί στο blog.

Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων: Από Σήμερα Οι Εκδηλώσεις Για Την Ευρωπαϊκή Μέρα Συντήρησης

Από τις 9 μέχρι τις 13 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης, με κεντρική ημερομηνία των εορτασμών την Κυριακή, 13/10. Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ανάδειξη της συμβολής της συντήρησης στη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και η γνωριμία του κοινού με την αθέατη πλευρά του επαγγέλματος του συντηρητή.
Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Οργανισμών Συντήρησης (European Confederation of Conservator-Restorers' Organisations - ECCO) και εορτάστηκε για πρώτη φορά το 2018, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
 Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης με τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

ΔΩΔΩΝΗ - ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΔΩΔΩΝΗΣ

9-10 Οκτωβρίου, 10:00-13:00

 «Περιήγηση στα έργα συντήρησης».
Οργανωμένες περιηγήσεις στα έργα συντήρησης που εκτελούνται στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης. Θα γίνει ενημέρωση από τους συντηρητές του έργου για τη μεθοδολογία των εκτελούμενων επεμβάσεων συντήρησης, με δυνατότητα παρακολούθησης ορισμένων από αυτές σε πραγματικό χρόνο.

Περιηγήσεις για σχολεία στις 9/10, 10:00-11:30 και 11:30-13:00, Γενικό κοινό 10/10 10:00, 11:00, 12:00. Για τις δράσεις είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 26510 01063. Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.


ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ και ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
 9-16 Οκτωβρίου

«Προβολή εργασιών συντήρησης».
Προβολή των επεμβάσεων συντήρησης με τη βοήθεια εποπτικού υλικού, στις σκεπαστές, εξωτερικές εισόδους του Βυζαντινού και του Αρχαιολογικού Μουσείου. Θα παρουσιαστούν έργα που έχουν συντηρηθεί στα δύο εργαστήρια, με περιγραφή των επεμβάσεων συντήρησης, οι οποίες θα συνοδεύονται από το αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό. Σκοπός της δράσης είναι αφενός η πρώτη επαφή των επισκεπτών με το επάγγελμα του συντηρητή και αφετέρου η κατανόηση ότι τα έργα πριν εκτεθούν έχουν δεχθεί την αντίστοιχη «φροντίδα» και προστασία.


ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΙΤΣ ΚΑΛΕ

 13 Οκτωβρίου, 11:00-12:00, 12:00-13:00

«Μια μέρα με τους συντηρητές της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων».
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά ηλικίας 6-12 ετών με σκοπό να γνωρίσουν τόσο οι γονείς, όσο και τα παιδιά το επάγγελμα του συντηρητή.

Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε ομάδες των 20 ατόμων. Απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο 26510 01063 Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων.

Πηγή:epirus-tv-news.gr

 Μεταφορική Χαμπέζης - Μεταφορές - Μετακομίσεις σε όλη την Ελλάδα