Επαγγελματικός Οδηγός Ιωαννίνων

Το Blog του Επαγγελματικού Οδηγού Ιωαννίνων

  • Αρχική
    Αρχική Εδω θα βρείτε όλες τις αναρτήσεις.
  • Ετικέτες
    Ετικέτες Προβολή λίστας ετικετών που έχουν χρησιμοποιηθεί στο blog.

Πρόγραμμα ΕΣΠΑ για Παιδικούς Σταθμούς: Προβληματισμός σε ΥΠΕΣ, ΕΕΤΑΑ

Έντονος προβληματισμός στο υπουργείο Εσωτερικών και την ΕΕΤΑΑ, αναφορικά με την εφαρμογή της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», περιόδου 2019 – 2020, και τη φιλοξενία ωφελούμενων παιδιών σε Βρεφικούς, Παιδικούς, Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΜΔΑΠ ΜΕΑ, με την εκφρασμένη οικονομική αδυναμία Δήμων της Χώρας - μη επαρκής χρηματοδότηση - να διατηρήσουν το σύνολο των συμβασιούχων που εργάζονται στις ανωτέρω Δομές, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του epoli.gr.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, σήμερα, υπήρξε συνάντηση Δημοτικής Αρχής με στελέχη του Υπ. Εσωτερικών, όπου αναλυτικά...

παρουσιάστηκε το μεγάλο αυτό θέμα. Συγκεκριμένα, συζητήθηκε η κάλυψη του συνολικού κόστους του Προγράμματος, για τη νέα σχολική περίοδο 2019 – 2020, με πιθανές λύσεις, είτε την εξεύρεση επιπλέον πόρων μέσω ΚΑΠ, είτε και με την αναπροσαρμογή της ετήσιας επιχορήγησης ανά νήπιο και βρέφος από το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Από την πλευρά του Υπουργείου, στο πλαίσιο της αδιαμφισβήτητης στήριξης του “κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών”, αναμένεται να αναζητηθούν οι βέλτιστες δυνατές λύσεις για την επίλυση και αυτού του προβλήματος, όπως έχει αποδείξει - τάχιστα πράττοντας - στα θέματα της κυβερνησιμότητας Δήμων και Περιφερειών, αλλά και των επιτυχόντων της Προκήρυξης 3Κ/2018, με την κατάθεση νομοθετικών πρωτοβουλιών, ελάχιστες μόνο εβδομάδες μετά την ανάληψη των τομέων ευθύνης του.

Επισημαίνεται ότι, το θέμα ξεκίνησε με την επιστολή του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου προς όλους τους εμπλεκομένους (Υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, ΕΕΤΑΑ, ΚΕΔΕ και ΠΕΔΑ) στην οποία αναλυτικά αναγράφεται η οικονομική αυτή αδυναμία.

Υπενθυμίζεται ότι, το epoli.gr με παλαιότερο ρεπορτάζ του, ανέδειξε το μεγάλο αυτό θέμα, παρουσιάζοντας ότι, από το 2012 και έπειτα, υπάρχει μείωση του κατά κεφαλήν ποσού για νήπια και βρέφη, με αποτέλεσμα, να συσσωρεύονται υποχρεώσεις, υποχρεώσεις που επιβαρύνουν τους προϋπολογισμούς των Δήμων, μη καθιστώντας τους ικανούς, πλέον, να διατηρούν το σύνολο των συμβασιούχων εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, τα κατά κεφαλήν ποσά για βρέφη και νήπια, αντίστοιχα, για το σχολικό έτος 2012-2013 ήταν 3.700 και 2.900 €, το 2014-2015 3.100 και 2.500 €, και από το 2017 έως σήμερα 2.945 και 2.375 €.

Στα άξια αναφοράς και γνωστοποίησης ως προς τη μειωμένη χρηματοδότηση αποτελεί το γεγονός ότι, η ετήσια επιχορήγηση δεν καταβάλλεται de facto για όλο το έτος για κάθε παιδί, αλλά με βάση τις ημέρες παρουσίας του στον παιδικό σταθμός. Όμως, ο κάθε παιδικός σταθμός είναι υποχρεωμένος να λειτουργεί ανεξαρτήτως απουσιών των ωφελούμενων παιδιών. Ως εκ τούτου, τελικώς, η κατά κεφαλήν ετήσια επιχορήγηση είναι ακόμη μικρότερη.

Γι’ αυτά καλούνται να δώσουν λύσεις τα συναρμόδια υπουργεία, προκειμένου να τηρηθεί το “κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών”...

Πηγή:epirus-tv-news.gr

 Μεταφορική Χαμπέζης - Μεταφορές - Μετακομίσεις σε όλη την Ελλάδα