Επαγγελματικός Οδηγός Ιωαννίνων

Το Blog του Επαγγελματικού Οδηγού Ιωαννίνων

  • Αρχική
    Αρχική Εδω θα βρείτε όλες τις αναρτήσεις.
  • Ετικέτες
    Ετικέτες Προβολή λίστας ετικετών που έχουν χρησιμοποιηθεί στο blog.

Στο τέλος Αυγούστου οι βάσεις εισαγωγής

Κανονικά προχωρά ο προγραμματισμός του υπουργείου Παιδείας σχετικά με την ανακοίνωση των βάσεων των υποψηφίων των Πανελλαδικών σύμφωνα με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

Η Υπουργός δήλωσε στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων ότι «όπως ακριβώς είναι το πρόγραμμα, προς το τέλος Αυγούστου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα τα τελικά».

Σημειώνεται ότι πέρυσι οι βάσεις εισαγωγής είχαν ανακοινωθεί στις...

27 Αυγούστου.

Όσον αφορά την κατάργηση του ασύλου είπε ότι αναμένεται να ψηφιστεί σε ένα από τα πρώτα νομοσχέδια «κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη εβδομάδα» σημειώνοντας ότι «η κατάργηση του (πανεπιστημιακού) ασύλου βρίσκει μεγάλη απήχηση στην πανεπιστημιακή κοινότητα και την κοινωνία (...)Είναι ένα πάρα πολύ ώριμο αίτημα της κοινωνίας».

Η υπουργός Παιδείας παρουσίασε, επίσης, τον σχεδιασμό και τις βελτιωτικές - όπως είπε - κινήσεις, με στόχο να διορθωθούν «στρεβλώσεις του υπάρχοντος συστήματος (εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση)».

«Αυτό που δεν έχουμε σε όλα τα (πανεπιστημιακά) ιδρύματα της χώρας, δεν το έχουν διασφαλίσει όλα τα ιδρύματα της χώρας είναι ένα -κατά το δυνατόν- καλύτερο ακαδημαϊκό περιβάλλον. Εμείς, ως Πολιτεία οφείλουμε να δώσουμε στα ιδρύματα αυτά το καλύτερο δυνατό ακαδημαϊκό περιβάλλον. Για να το πετύχουμε αυτό έχουμε εισηγηθεί -και θα το δείτε προσεχώς σε ένα από τα πρώτα νομοσχέδια κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη εβδομάδα- θα είναι η κατάργηση του ασύλου, θα ισχύει δηλαδή στο ελληνικό πανεπιστήμιο ό,τι ακριβώς ισχύει σε κάθε δημόσιο χώρο της χώρας, θα μπορούν οι Αρχές να επεμβαίνουν αυτεπαγγέλτως για κάθε αξιόποινη πράξη που διαπράττεται εντός των Ιδρυμάτων. Ήταν προεκλογική δέσμευση της ΝΔ και είναι και η πρώτη διάταξη που θα περάσει στα θέματα Παιδείας με έναν ιδιαίτερο συμβολισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά για το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου.

Πηγή:epiruspost.gr

 Μεταφορική Χαμπέζης - Μεταφορές - Μετακομίσεις σε όλη την Ελλάδα