Λίγες αραιές νεφώσεις, πυκνότερες κατά περιόδους στα νότια και ανατολικά τμήματα της περιφέρειας, καθώς και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές κατά τις απογευματινές ώρες περιμένουμε στην Ήπειρο σήμερα Πέμπτη 17/05/2018. Τοπικές μπόρες θα σημειωθούν κυρίως στα...

ορεινά των νομών Άρτας και Ιωαννίνων. Η θερμοκρασία θα φτάσει σήμερα στους 27 βαθμούς στις πεδινές περιοχές, στους 25 στα παράκτια τμήματα, στους 24 με 25 στα ημιορεινά και στους 22 βαθμούς στις ορεινές περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως 3 μποφόρ.

Αύριο Παρασκευή (18/5) οι νεφώσεις θα είναι περισσότερες, ενώ αρκετά θολή θα είναι η ατμόσφαιρα εξαιτίας μεταφοράς Αφρικανικής σκόνης. Τοπικές ασθενείς βροχές ενδέχεται να σημειωθούν κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της περιφέρειας. Η θερμοκρασία σε άνοδο θα φτάσει τοπικά τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Το Σαββατοκύριακο (19-20/5/2018) θα επικρατεί ηλιοφάνεια με μόνο λίγες τοπικές νεφώσεις, αυξημένες στα ορεινά τις θερμές ώρες της ημέρας. Τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένουμε σε ορεινές κυρίως περιοχές της περιφέρειας κατά τις απογευματινές ώρες. Ο υδράργυρος θα παραμένει σε σχετικά υψηλές τιμές, φτάνοντας τοπικά τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε ΕΔΩ την εξέλιξη του καιρού για κάθε περιοχή της Ηπείρου

Πηγή:epirusgate.blogspot.gr