Επαγγελματικός Οδηγός Ιωαννίνων

Το Blog του Επαγγελματικού Οδηγού Ιωαννίνων

  • Αρχική
    Αρχική Εδω θα βρείτε όλες τις αναρτήσεις.
  • Ετικέτες
    Ετικέτες Προβολή λίστας ετικετών που έχουν χρησιμοποιηθεί στο blog.

Τέλος τα ΙΧ στο Κάστρο.. Είσοδος μόνο για τους μόνιμους κατοίκους!

Στην θέσπιση προδιαγραφών και κανόνων για την είσοδο οχημάτων στο Κάστρο, που στο βασικό τους κορμό αποτελούν επικαιροποίηση όσων είχαν αποφασιστεί το 2008, προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων.

 

Η εισήγηση έγινε από την αντιδήμαρχο Ελένη Βασιλείου η οποία τόνισε ότι στόχος του Κανονισμού είναι

η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των μόνιμων κατοίκων και των επισκεπτών του ιστορικού οικισμού της πόλης και συγχρόνως η βελτίωση της αισθητικής εικόνας και της λειτουργικότητας του οικισμού.

 

Το Κάστρο ορίζεται ως περιοχή ελεγχόμενης στάθμευσης, όπου η είσοδος των οχημάτων θα γίνεται με την χορήγηση ειδικών αδειών πρόσβασης. Ουσιαστικά απαγορεύεται η είσοδος οχημάτων πλην των μόνιμων κατοίκων, στους οποίους από τον Δήμο θα χορηγηθούν οι ειδικές άδειες.

 

Συγκεκριμένα, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, με ειδική άδεια πρόσβασης, επιτρέπεται η είσοδος και η στάθμευση:

 

◘ Των αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσεως και δίτροχων των μόνιμων κατοίκων Κάστρου και των προστατευόμενων μελών τους, εφόσον είναι εφοδιασμένα με κάρτα πρόσβασης, η οποία χορηγείται από το Δήμο και αναφέρει το χρόνο ισχύος και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.

 

◘ Των επιβατικών αυτοκινήτων που θα εξυπηρετούν τη μεταφορά ανήμπορων υπερηλίκων των οποίων η μόνιμη κατοικία τους βρίσκεται εντός του Κάστρου εφοδιασμένα με κάρτα πρόσβασης η οποία χορηγείται από το Δήμο και αναφέρει τον χρόνο ισχύος και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.

 

◘ Των επιβατικών αυτοκινήτων που εξυπηρετούν τη μεταφορά αναπήρων, χωρίς κάρτα πρόσβασης, εφόσον διαθέτουν δελτίο στάθμευσης ατόμων με αναπηρία (Π.Δ. 241/2005, ΦΕΚ 290/Α/30-11-05) στο οποίο θα αναγράφεται ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος.

 

◘ Των οχημάτων των επισκεπτών που διαμένουν στα ξενοδοχεία της περιοχής, εφόσον είναι εφοδιασμένα με κάρτα πρόσβασης η οποία θα αναφέρει την επωνυμία του ξενοδοχείου. Οι κάρτες θα χορηγούνται από το Δήμο στις ξενοδοχειακές μονάδες και ο αριθμός τους θα αντιστοιχεί στον αριθμό των νόμιμων υφιστάμενων θέσεων στάθμευσης, εντός του κτιρίου ή επί του ακαλύπτου χώρου του οικοπέδου της μονάδας.

 

◘ Σε όσους διατηρούν επιχειρηματική δραστηριότητα εντός του Κάστρου, θα χορηγείται μια (1) κάρτα πρόσβασης στην οποία θα αναγράφεται η επωνυμία της επιχείρησης σύμφωνα με την εκ δοθείσα άδεια λειτουργίας.

 

Με ειδική άδεια πρόσβασης θα γίνεται η είσοδος και η στάθμευσης των οχημάτων του δημοσίου, ενώ χωρίς κάρτα επιτρέπεται η πρόσβαση σε φορτηγά για την τροφοδοσία επιχειρήσεων και των επαγγελματικών οχημάτων παροχής υπηρεσιών, καθημερινά εκτός Κυριακής, από τις επτά το πρωί μέχρι τις δέκα και από τις πέντε μέχρι τις έξι το απόγευμα.

Στις πύλες εισόδου του Κάστρου θα τοποθετηθούν πληφοριακές πινακίδες για την ενημέρωση όλων.

ΠΗΓΗ:www.epiruspost.gr

Λέξεις Κλειδιά: Επικαιρότητα Κοινωνία
 Μεταφορική Χαμπέζης - Μεταφορές - Μετακομίσεις σε όλη την Ελλάδα