Επαγγελματικός Οδηγός Ιωαννίνων

Το Blog του Επαγγελματικού Οδηγού Ιωαννίνων

  • Αρχική
    Αρχική Εδω θα βρείτε όλες τις αναρτήσεις.
  • Ετικέτες
    Ετικέτες Προβολή λίστας ετικετών που έχουν χρησιμοποιηθεί στο blog.

Πλήρες σύστημα μέτρησης των ρύπων στα Γιάννινα

Η ρύπανση της ατμόσφαιρας τα τελευταία χρόνια μπήκε στη ζωή των κατοίκων του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων. Και μπήκε εξ αιτίας, κυρίως της αιθαλομίχλης που καλύπτει την πόλη αρκετές ημέρες στην διάρκεια του χειμώνα.

Μάλιστα υπήρξαν φορές όπου τα αιωρούμενα σωματίδια κυμαίνονταν πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια κάνοντας τις συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες,

ειδικά για όσους αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.

Στα Γιάννινα και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Κιάφας είναι εγκατεστημένος από το 2008 ένας σταθμός μέτρησης της ποιότητας της ατμόσφαιρας.

Ένας και μοναδικός.

Και μπορεί τότε να ήταν αρκετός όμως με βάση τα νέα δεδομένα ήταν επιτακτική η ανάγκη λειτουργίας ενός σύγχρονου σταθμού, ο οποίος θα καταγράφει με απόλυτη αξιοπιστία τις συγκεντρώσεις των αέριων και σωματιδιακών ρύπων στον αστικό ιστό.

Κι αυτό γίνεται πλέον πράξη καθώς η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου διατυπώνεται η σύμφωνη γνώμη της Ε.Υ.Δ. για τα σχέδια των τευχών διακήρυξης και τη διαδικασία προκήρυξης του έργου «Ανάπτυξη συστήματος μέτρησης ατμοσφαιρικών ρύπων» προϋπολογισμού 180.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της πράξης προβλέπεται προμήθεια συστήματος (σταθμού) μέτρησης των ατμοσφαιρικών ρύπων και γενικότερα της ποιότητας της ατμόσφαιρας, με βάση τις προδιαγραφές που τίθενται σε σχετικά Υπουργική Απόφαση.

Ο σταθμός περιλαμβάνει:

- Κλωβό στέγασης των οργάνων

- Αυτόματους αναλυτές μέτρησης ατμοσφαιρικών ρύπων

- Μετεωρολογικό σύστημα, που θα περιλαμβάνει μετεωρολογικό ιστό, πάνω στον οποίο θα είναι εγκατεστημένοι μετεωρολογικοί αισθητήρες (θερμοκρασίας, υγρασίας, ταχύτητας και διεύθυνσης του ανέμου)

- Σύστημα συλλογής και καταγραφής δεδομένων με το κατάλληλο λογισμικό.

Παράλληλα θα εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του συστήματος και των αναλυτών μέτρησης ρύπων μέχρι τη λήξη του προγράμματος στις 31 Δεκεμβρίου του 2023.

ΠΗΓΗ:epiruspost.gr

Λέξεις Κλειδιά: Επικαιρότητα Κοινωνία
 Μεταφορική Χαμπέζης - Μεταφορές - Μετακομίσεις σε όλη την Ελλάδα