Επαγγελματικός Οδηγός Ιωαννίνων

Το Blog του Επαγγελματικού Οδηγού Ιωαννίνων

  • Αρχική
    Αρχική Εδω θα βρείτε όλες τις αναρτήσεις.
  • Ετικέτες
    Ετικέτες Προβολή λίστας ετικετών που έχουν χρησιμοποιηθεί στο blog.

Η Βρετανία πήρε τον δρόμο της... Η Ευρώπη σε νευρική κρίση!

Τίποτα πλέον δεν είναι ίδιο. Στο ιστορικό δημοψήφισμα για το μέλλον της Βρετανίας στην ΕΕ, οι Βρετανοί διάλεξαν να τραβήξουν το δικό τους δρόμο και ψήφισαν Brexit με διαφορά λίγο παραπάνω από τρεις μονάδες.

Η χώρα γίνεται έτσι η πρώτη στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ανοίγει την πόρτα της εξόδου, μπαίνοντας η ίδια και η ΕΕ σε μία περίοδο αναζήτησης και δύσκολων προκλήσεων.

Για την ίδια τη Βρετανία ανοίγει τώρα μία δύσκολη περίοδος σε όλα τα επίπεδα, αλλά κυρίως στο ζήτημα της οικονομίας: Θα πρέπει εντός δύο χρόνων να ξεκινήσει τις διαβουλεύσεις για τους όρους του διαζυγίου με την ΕΕ και να καταρτίσει το πλαίσιο των σχέσεων που θα έχει με τους υπόλοιπους «27», πλέον.

Στις 11:30 το πρωί ώρα Ελλάδος θα συναντηθούν οι ηγέτες των ευρωπαϊκών θεσμών, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και ο προεδρεύων της Ε.Ε. Μαρκ Ρούτε. Ο κ. Τουσκ θα κάνει την πρώτη επίσημη δήλωση στις 9:40 ώρα Ελλάδος.

Την Τρίτη είναι προγραμματισμένη Σύνοδος Κορυφής, ενώ πριν τη Σύνοδο, κατά πάσα πιθανότητα τη Δευτέρα, θα συναντηθούν εκτάκτως η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Η κ. Μέρκελ έχει «πυρετώδεις τηλεφωνικές επαφές» με ευρωπαίους ηγέτες και κορυφαίους παράγοντες της Ε.Ε., σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ.

Κύριο ζήτημα τις επόμενες ημέρες αναμένεται να είναι το αν και πώς η Βρετανία θα βγει από την ενιαία αγορά, που ουσιαστικά σημαίνει ότι οι δύο πλευρές θα πρέπει να διαπραγματευτούν εκ του μηδενός την εμπορική σχέση τους.

Λέξεις Κλειδιά: Κοινωνία
 Μεταφορική Χαμπέζης - Μεταφορές - Μετακομίσεις σε όλη την Ελλάδα